dissabte, 15 de setembre de 2018

Vestjylland. El genuí oest Danès!

Vestjylland. El salvatge i genuí oest Danès!


L'oest de Jutlàndia, una zona rica en cultura, història i amb un bonic litoral. Hi ha moltes oportunitats per enamorar-vos dels seus bells paisatges i, alhora, de submergir-vos en la història de Dinamarca

Cavalls al oest danès.
 Foto: VisitDenmark

La Costa oest de Jutlàndia i les seves platges silvestres


Podeu passar diversos dies explorant les àmplies i delicioses platges i les vastes dunes al llarg de la costa oest de Jutlàndia. El Mar del Nord és salvatge, però, al llarg dels fiords hi ha més platges tranquil·les que són perfectes per a les famílies amb nens.

Al llarg de la major part de la costa oest hi ha platges llargues i amples, amb sorres blanques i extenses zones de dunes. El mar pot ser violent i, per tant, és una bona idea triar una platja amb servei de socorrisme. Al llarg dels fiords, trobareu, moltes platges aptes per a nens, com al Limfjord, Skaven Strand i Hvide Sande hvidesande.dk/hvide-sande/hvide-sande
. La platja de Søndervig va ser votada com la millor platja de l'any 2014 i, definitivament, val la pena fer-li una visita!

Platges verges a la costa oest de Jutlàndia.

En unes vacances a l'oest de Jutlàndia no estaràs fora del mar del Nord, fent-se present a tota la costa. En aquesta part de Dinamarca es pot gaudir d'un domini majestuós del cel i, de molta aigua salada, platges extenses i un paisatge impressionant. El paisatge del Limfjord, cap al nord, és més suau, lleugerament muntanyós i exuberant amb petites cales i ales. Situades darrere de les dunes de la costa oest hi ha vastes plantacions, i al centre de Jutlàndia es troben amplies i obertes parcel·les de brucs. A Skallingen, al nord d'Esbjerg, el mar de Wadden comença amb les característiques marees i el pantà pla.


Esports aquàtics


Surfing in Denmark

L'oceà és més salvatge a la costa occidental que a altres parts del país, fent que el mar del Nord sigui perfecte per als esports aquàtics. L'entorn de Hvide Sande és un paradís per practicar surf de vela i kitesurf, ja sigui un experimentat o un principiant. En el fiord de Ringkøbing també hi ha bones oportunitats per practicar l'esquí nàutic i el wakeboard o el caiac.


El punt més occidental de Dinamarca


Blåvandshuk és el punt més occidental de Dinamarca. Des d'aquí podeu veure Horns Rev Havmøllepark, que és un dels parcs eòlics més grans del món. El far de Blåvand visitwestdenmark.dk/blaavand-strand-gdk765526, que és, un entre diversos al llarg de la costa oest. A la zona del far hi ha cinquanta búnquers, que són les restes d'un sistema de fortalesa de la Segona Guerra Mundial.

Surf a Vestjylland.
Foto: VisitDenmark visitesbjerg.dk

Nationalpark Vadehavet - Verdensarv (patrimoni mundial)


Foques al mar de Wadden.
 Foto: VisitDenmark

El mar de Wadden és un dels deu aiguamolls més importants del món i té estatus com a reserva natural i silvestre. És gran i enriquidor, un lloc ple d'experiències i coneixements per a tots, una àrea natural única a Dinamarca i, amb una importància global.

És per això, que el mar de Wadden, el 2010 es va convertir en el parc nacional més gran de Dinamarca i, des de el 2014 és a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.

La marea dóna una impressió molt forta, quan dos mil milions de metres cúbics d'aigua es mouen cap a enrere a través de les profunditats. El mar de Wadden és d'aigües clares i tranquil·les i, al mateix temps, el mar, hi és tempestuós a l'exterior del dic. No hi ha cap altre lloc a Dinamarca, on es reuneixen tants ocells; durant la temporada de caça, la primavera i la tardor, entre deu i dotze milions. Durant la temporada de cria haureu d'actuar acuradament, ja que, hi ha observadors d'ocells als llocs més estranys.

L'aigua calenta i baixa del mar de Wadden és, al mateix temps, l'àrea de creixement de moltes de les espècies, autòctones, de peixos més importants visitdenmark.es/es/oeste-de-jutlandia/naturaleza/parque-nacional-del-mar-de-wadden.

Vestjyske øer (Illes a l'oest de Jutlàndia)Foques a Vestjylland (mar de Wadden)

Fanø


Casa a Fanø 

Vadehavsøen (el llac de l'aiguamoll) Fanø és al costat d'Esbjerg. És un antic llac marítim. La marea posa la seva marca a l'illa i proximitats. Platja de sorra àmplia de uns quinze km de llargada al costat oest. Per cert, la platja és excel·lent per volar (kitesurf) i navegar i, hi ha bones possibilitats de trobar ambre, especialment després d'una ràpida tempesta de tardor. A l'interior de la illa viuen conills salvatges, i en una tangent al sud de la illa es poden trobar grans ramats de foques.

Bicicletes i platja (Vestjylland)


Rømø


Rømø Stranden (la platja)

Rømø també està situat al mar de Wadden i té una de les platges més grans d'Europa. Els grans de sorra són tan bons com els petits diamants, i les platges són perfectes tant per a la conducció com per al càmping. L'illa té bones condicions per practicar el windsurf, tant a terra com a l'aigua, i podeu provar tant de practicar windsurf de blocs, com de volar (parapent).

Banyistes a la platja de Rømø

Kunst, kultur og historie (Art, cultura i història)


Mennesket ved Havet (L'home a la vora del mar) Svend Viig Hansens skulpture.


Spøttrup Borgmuseum (el museu del castell)

Història de Vestjysk


Hi ha bons museus d'art a Holstebro visitholstebro.dk, Herning visitherning.dk i Esbjerg visitesbjerg.dk/turist-i-esbjerg. Al Museu Struer podeu estudiar la història de Bang & Olufsen ca.wikipedia.org/wiki/Bang_%26_Olufsen, i el passat més antic es torna viu a l'Hjerl Hedes Frilandsmuseum visitholstebro.dk/frilandsmuseet-hjerl-hede-gdk1099606, que es troba en una bella llotja. L'església de Sahl, a prop d'Hjerl Hede, conté un únic altar daurat, i la península Salling és la seu del castell medieval més ben conservat de Dinamarca, Spøttrup 
museumsalling.dk/kom-og-besog-os/spottrup-middelalderborg.


Llarga vida a la costa oest de Jutlàndia


Heste i (på) Kysten

Les granges de dunes de Jutlàndia Occidental són les millors de Holmslands Klit, on Abelines Gård visitdenmark.dk/da/danmark/abelines-gaard-gdk603047, una antiga granja de la platja, conserva, encara, els seus accessoris. Al museu situat a la platja, es pot conèixer i estudiar, la història de la vela i el naufragi al llarg de la costa oest de Jutlàndia. I, al Museu de Pesca i Marítim d'Esbjerg hi ha una sala de segells amb una conca especial per als segadors: els anomenats pastors abandonats per les seves mares.

Fyrtårn (Far).
 Foto: VisitDenmark


Cap comentari:

Publica un comentari