dilluns, 4 de març de 2019

La gran ciutat, més petita del món! Mini vacances a Aarhus


Aarhus, la segona ciutat més gran de Dinamarca amb més de 350.000 habitants, és una ciutat plena d'ànima i de vida.


Mini-vacances a Aarhus

  

La capital de Jutlàndia, la ciutat dels somriures o, simplement, la segona ciutat més gran de Dinamarca: Aarhus! Benvolguts viatgers, animeu-vos. La ciutat té la mida, ubicació i varietat d'experiències, ideals, que es requereixen, per a gaudir d'un breu descans.


El  barri llatí d'Århus, lloc ple de cafés, botigues i restaurants, on gaudir del pols de la part antiga de la ciutat

Després de l'allotjament, és hora d'aterrar, i un bon lloc per fer-ho és al llarg del Vadestedet, el riu lliure que travessa el centre de la ciutat. Aquí hi ha molts cafès per escollir i sempre, es troba, un bon ambient.


Vadestedet (a la vora del riu-canal)

Agafeu una gran quantitat de cafès, afegiu-li alguns clubs nocturns, molta gent i ho barregeu tot; empolvorat amb una mica de bon ambient i comoditat, i voilá!.

El Vadestedet visitaarhus.dk/vadestedet-gdk724684, és el lloc d'Aarhus, on la majoria de cafès i locals nocturns hi estan ubicats; al costat del riu, en un bonic dia d'estiu es reuneix molta gent aquí.


Menjar a l'aire lliure


Vadestedet, un dia d'estiu

Tots els cafès, a la vora del riu, tenen terrasses a l'aire lliure, i si només heu de sufocar la vostra set amb una cervesa fresca o us sentiu una mica famolencs, aquí hi ha moltes opcions.


Centre de vida nocturna


Quan la foscor comença a caure, l'àrea es desperta encara més viva, si és possible. Moltes de les cafeteries estan obertes fins a les 11:00, i moltes d'elles també es transformen durant la nit en clubs nocturns de moda.


Gaudeix de la vida nocturna, a la vora del riu


Si necessiteu descansar una mica les orelles, o, si només, voleu una mica d'aire fresc, podeu seure fora. Aquí podreu gaudir d'una cervesa o beguda i veure el flux, de la gent, tranquil·lament, i això, crea un ambient, gairebé, meridional. Els preus poden ser lleugerament superiors als de cafès d'altres llocs de la ciutat, però, d'altra banda, també tindreu un ambient divertit i bo, i per a totes les butxaques.


Cafeteria-restaurant, al barri llatí d'Århus

Un agradable passeig per Aarhus Å (la zona del riu)  en.wikipedia.org/wiki/Aarhus_(river), us porta ràpidament als carrerons lluminosos del barri llatí, ple de cafeteries, botigues de disseny de moda i petites botigues amb encant. Si no esteu de compres, només, gaudiu de l'ambient del colorit barri.


Vida nocturna, a la vora del riu

El Barri Llatí 

El barri Llatí visitaarhus.dk/latinerkvarteret-gdk653391, és el barri més antic, conservat, d'Aarhus, i es va originar a finals del segle XV. Aquí podeu trobar roba de disseny i artesania, al casc antic de la ciutat. Si no fos per l'ambient escandinau distintiu (i el clima danès) a la zona més antiga de la ciutat, es pensaria que un es troba al sud d'Europa.


Shopping a Århus (El barri Llatí)

Al barri Llatí et trobaràs, un ambient molt especial amb botigues i cafeteries. L'atmosfera és animada, els cafès estan plens, els carrers són estrets i empedrats, creant l'entorn perfecte per a les botigues petites, elegants i exclusives de la zona. Preneu-vos el temps i exploreu el món de la roba i l'artesania.


Cafès i terrasses al carrer


També és aquí, on podeu gaudir dels acollidors seients a l'aire lliure, ja sigui pels encantadors carrers empedrats o als patis interiors, que se situen, un al costat de l'altre, entre els molts edificis històrics i bells dels carrers. Podeu triar entre un cafè "fumat", un deliciós brunch o un menú servit per personal acollidor. Molts cafès, clubs i restaurants petits i creatius es poden trobar als patis interiors.


Un dels cafés del centre, Århus

Quan entra la fam, hi ha molts restaurants per escollir a Aarhus, famosa per el seu vibrant i versàtil ambient nocturn.

Gastronòmicament, la ciutat val la pena, un viatge, en si mateix, que entre altres coses tempta amb tres restaurants Michelin nordicgir.blogspot.com/2018/09/smag-pa-arhus-tota-una-experiencia

Kunst (Art)The Rainbow Panorama 

La primera gran experiència cultural és la colossal i colorida obra de l'Olafur Eliasson olafureliasson.net: "El panorama de l'arc de Sant Martí", al terrat del museu d'art ARoS aros.dk. Des de la instal·lació de vidre circular teniu la visió perfecta de la ciutat i fins i tot en tots els colors de l'Arc de Sant Martí. Les col·leccions del ARoS, per descomptat, també s'han de visitar abans d'abandonar la ciutat.


The Rainbow Panorama (el panorama de l'Arc de San Martí)

Museu de les dones a Aarhus


Museu de les dones, situat enfront de la catedral d'Århus


El museu de les dones es va fundar fa més de 30 anys. Com ja sabeu, la cultura i la història de les dones es van ignorar fortament durant molt de temps. Molt ha passat des de llavors, en la relació entre els dos sexes. A més, els rols i la funció dels homes i dones a la societat han canviat de manera significativa (especialment, a les societats nòrdiques).

El edifici, al centre de la ciutat, que alberga el museu de les dones, a Århus

El Museu de les Dones de Dinamarca kvindemuseet.dk, és un dels pocs museus de dones del món i, està ubicat a l'antic ajuntament des del 1857, al centre d'Aarhus. En aquests escenaris històrics, el museu se centra en la vida i les activitats de les dones. El Museu de la Dona transmet els temes de gènere, la igualtat de gènere, el cos i la sexualitat.


Gènere a l'agenda


La façana del museu de la dona (Århus centre)

El patrimoni cultural descansa en llocs de divisions antigues entre gènere i rols, mentre que el present preveu una expressió més lliure de tots els sexes. Per això, el Museu de la Dona, a Aarhus, tracta de la història cultural dels sexes des de una perspectiva més àmplia i implica a tothom a través del gènere.


Explora la història cultural de les dones i fes un cop d'ull a les condicions que s'apliquen a les dones d'avui i als sexes.


Aarhus Ø


Aarhus Ø visitaarhus.dk/aarhus-oe-gdk1027642, és un nou districte proper a l'aigua i el port, que sempre ha tingut un significat important per Aarhus, i, en aquest moment hi ha un canvi fantàstic a tota la zona portuària propera al centre.


Strandbar ("xiringuitos" de platja, Århus)

Aarhus Ø és el barri més jove d'Aarhus. A Aarhus Ø, els arquitectes tenen llibertat de joc, i apareixen noves i moderns estructures i es combinen amb l'arquitectura i els entorns existents de la ciutat. La construcció distintiva de l'Iceberg 
visitaarhus.com/ln-int/isbjerget-iceberg-gdk1027639 ja s'ha convertit en una icona a Aarhus juntament amb una altra joia arquitectònica, el Far.


Aarhus Ø (Waterfront)

Tota l'àrea apareix ara com una encantadora ciutat rodejada de canals, on podeu caminar a pocs minuts de les cafeteries del centre, i submergir-vos els peus a la vora de l'aigua.


Diferents motius per a visitar la ciutat d'Århus


Escultura: Ulleres de sol (Waterfront, Århus)

Una barreja d'energia, cultura i història, tant passada com actual, fan que Aarhus sigui una ciutat dinàmica, amb moltes oportunitats interessants. Al mateix temps, Aarhus és molt amena, així que, aquí hi ha suficient amb un bon calçat o en alquilar una bicicleta per explorar la ciutat. La platja, el mar i el bosc només requereixen un temps per arribar, mínim, de recorregut amb bicicleta!Cap comentari:

Publica un comentari