dilluns, 18 de març de 2019

Designmuseum Denmark. Experimenta el DISSENY danés

Viu l'experiència del disseny danès


VP1, Flowerpot pendel (Verner Panton) ca.wikipedia.org/wiki/Verner_Panton

Amb una ubicació única al centre històric de Copenhaguen, a prop dels llocs d'interès turístic, de les embarcacions portuàries, de les empreses de disseny i de les galeries d'art més prestigioses, el Designmuseum Danmark designmuseum.dkés un arxiu del treball i, l'entrada a Dinamarca com a destinació de disseny.


Edifici, que alberga, el museu danés del disseny, a Copenhagen 


FUNDAT EL 1890: INSPIRACIÓ IMAGINATIVA


 Designmuseum Danmark

El museu del disseny danés, va ser fundat el 1890 per la Confederació d’Indústries Daneses a Copenhaguen i pel llegat del Ny Carlsberg Museums  visitcopenhagen.com/copenhagen/glyptoteket-gdk410562. Es va obrir al públic el 1895 en un museu construït sobre el que ara és el H.C. Andersens Boulevard i, es va traslladar el 1926 a la seva ubicació actual, un antic hospital. 

Nanna Ditzel disseny (composició). Exhibició permanent
en.wikipedia.org/wiki/Nanna_Ditzel

Des del principi, l’objectiu principal del museu va ser comunicar la idea de qualitat dins del disseny. En exposar objectes i col·leccions exemplars, buscant elevar el nivell dels productes industrials danesos i servir de font d'inspiració per a les persones que treballen a la indústria del disseny. També pretén fer que els consumidors contemporanis siguin més crítics i orientats a la qualitat.


Klismos Chair (Nicolai Abildgaard 1790-92), 


COPENHAGEN'S BEST ROCOCO BUILDING i, en KAARE KLINT


Edifici Rococó. Museu del disseny danés, i el Kaare klint

Des del 1926, el Designmuseum Danmark es troba en un dels millors edificis rococó de Copenhaguen, al antic Hospital de la Royal Frederik en.wikipedia.org/wiki/Frederiks_Hospital. L'edifici va ser construït durant el regnat del rei Frederik V en els anys 1752-57  ca.wikipedia.org/wiki/Frederic_V_de_Dinamarca a partir de dibuixos dels arquitectes Nicolai Eigtved i Lauritz de Thurah. A la dècada de 1920, els arquitectes Ivar Bentsen i Kaare Klint van renovar el edifici i es van adaptar a ell.

El mono d'en Kay Bojensen
 en.wikipedia.org/wiki/Kay_Bojesen

Kaare Klint (1888-1954)  es.wikipedia.org/wiki/Kaare_Klint subministrà el museu i dissenyà tot el seu inventari, a finals dels anys vint. Conegut com el gran mestre del disseny dels mobles danesos, té (encara) una influència decisiva en el disseny danès.

En Kaare Klint va viure i treballar al museu i també va servir de professor per a alguns dels arquitectes i dissenyadors danesos més coneguts del segle XX. 

En Klint, va ser professor a l’Escola de Disseny de Mobles i Decoració d’Interior de la Reial Acadèmia de Belles Arts i, en Kaare Klint va ser conegut pel seu extens examen analític de l’espacialitat. Avui els edificis del museu són coneguts com el millor exemple de l'obra de Kaare Klint amb les seves funcions i tradicions.


Des de "KUNSTINDUSTRIMUSEUM" fins a DESIGNMUSEUM DANMARK


Exhibició permanent (Designmuseum Danmark)
Foto: Kim Wyon

Fins al 2011, el Designmuseum Danmark era conegut com el "Kunstindustrimuseet", o com a el Museu d'Art i Disseny. El nom es va canviar com a part de l’estratègia del Museu per arribar a un públic més ampli. 

El Designmuseum Danmark és un museu contemporani que té com a objectiu inspirar les millors solucions de disseny i posar a la llum les col·leccions històriques. El canvi de nom es va llançar al mateix temps que l'exposició "Danish Design - I like it" creada per l'estel del dissenyador internacional Jasper Morrison jaspermorrison.com.


Exposició permanent. Designmuseum Danmark

El museu necessitava un nom que pogués entendre's àmpliament i que pogués comunicar les seves idees i objectius. El nou nom és curt, fàcil de dir i internacional. El canvi de nom també permet al museu mostrar el seu interès amb els museus del disseny en llocs com Anglaterra, Alemanya i Finlàndia ", va dir, el president del museu, Flemming Lindeløv, el 2011.


DANISH DESIGN NOW

Disseny danés, ara!

El Danis Design Nowpresenta una rica selecció d'ampli espectre del disseny danès contemporani. Veuràs mobles, disseny de productes, disseny gràfic, moda i disseny per a espais públics.

Tot ha estat dissenyat al segle XXI per dissenyadors danesos amb talent i influència. L'exposició inclou "superobjectes" dins de l'artesania de la ceràmica, el vidre i la joieria i, dirigeix, el seu enfocament cap als objectes més artísticament innovadors de cada camp.

L’exposició és la primera visió general de les tendències que s’han aplegat a Dinamarca durant el nou mil·lenni, en diàleg amb els moviments internacionals. DANISH DESIGN NOW mostra la diversitat dels nous dissenyadors i artesans i de les tendències d'estil, les opcions de vida i la innovació tecnològica.


L'enfocament danès


The Danish Chair – An International Affair, Design Museum Denmark
Foto: Pernille Klemp

Els dissenyadors danesos sempre han estat més interessats a trobar formes pràctiques que poden fer que els objectes quotidians siguin més útils i bells que en revolucionar la societat amb idees utòpiques i manifestos d'història de l'art. El disseny industrial danès està inspirat en gran mesura per formes i idees revolucionàries de l'exterior: els danesos milloren i perfeccionen aquestes idees perquè coincideixin amb el mode de vida democràtic i pragmàtic a Dinamarca.


The two part shell chair (Hans J. Wegner, 1963).
 Cadira emblemàtica gegant

Els dissenyadors danesos contemporanis han de respectar la tradició del disseny danès, però, també formen part del debat global sobre la realitat de la producció i el disseny, on la sostenibilitat és tan important com l'estil artístic.Escultura de fusta als jardins del museu del disseny danés


Cap comentari:

Publica un comentari