divendres, 25 de gener de 2019

Un món d'acer ideal. Vipp, the select Danish design brand.

Un món d'acer ideal. Vipp, the classic Danish design brand. 


El llegat de la marca danesa Vipp


Vipp va néixer el 1939 produint articles d'acer, destinats al mercat professional. Aquest llegat i el coneixement de la transformació de l'acer han estat fonamentals per elaborar el refugi Vipp.

Hytte i skoven (refugi al bosc)

Vipp Shelter


Un refugi a la natura dissenyat fins al màxim detall. Un lloc amb la natura omnipresent i el paisatge i són a l'abast. Un entorn que conté totes les necessitats i res més. Un espai únic per descarregar i recarregar.

Vipp Shelter

Una nit al refugi


Vols dormir sota les estrelles? Cada any Vipp obri (ofereix) una quantitat limitada de reserves. Inscriviu-vos al seu butlletí i podríeu ser els següents en gaudir del seu caríssim refugi (hannahinthehouse.com/a-weekend-at-the-vipp-shelter), (vipp.com/da/hotel/about).

Vipp Shelter bed

Claraboia (Skylight)


Toca dormir sota les estrelles. Desperta sota un clar cel blau. Les persianes integrades asseguren que tingueu control tant de la llum de la lluna com de la sortida del sol.

Vipp shelter sliding doors
El refugi Vipp és un objecte de disseny prefabricat i pensat. Fins i tot, la clau ve amb una llanterna especial Vipp.

Hivern al refugi dissenyat per Vipp
vipp.com/da/vipp-shelter


El fundador-creador de la marca Vipp

 

Holger Nielsen (Fundador i propietari de Vipp)

Un diumenge de primavera del 1932, Holger Nielsen, de 17 anys, guanya un cotxe en una loteria a l'estadi de futbol local. Holger estima els cotxes, però no té una llicència de conduir, de manera que decideix vendre el cotxe i invertir els diners en un torn de metall que li permet treballar amb una de les seves grans passions: l'acer.


La Paperera Vipp ( icona de la casa)


The Vipp Bin 


De Marie al MoMA


'Holger', va dir-li la Marie. "Necessito una paperera de residus per al meu saló. Em pots fer una?"

La història de Vipp comença el 1939 amb una paperera per a Marie. El Holger Nielsen, el jove treballador de metall oferix un contenidor sòlid i controlat pel pedal per al saló de la seva dona. Durant els propers 50 anys es converteix en un objecte permanent en les clíniques daneses. Avui en dia, encara de propietat familiar, Vipp s'ha convertit en una gran cartera de productes de disseny industrial desenvolupada a partir de la filosofia funcional del contenidor de pedals. 

Saló de perruqueria de la Marie (on tot va comencar)

Una invitació del MoMA


El novembre del 2009, la paperera de pedal Vipp és acceptada en l'arquitectura permanent i la col·lecció de disseny del Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) moma.org "És una veritable obra mestra humil. El pedal estètic i eficient industrial sense pretensions exemplifica el bon disseny ", diu Chay Costello, director associat de marxandatge de MoMA.


Not for sale


El dipòsit-paperera Vipp mai va ser destinat a vendre's. Originalment, es va fer només com a eina per al saló de la Marie. Tanmateix, moltes dones de metges i dentistes que pentinant-se els cabells al saló de la Marie la trobaren pràctica i ideal per a les clíniques dels seus marits. La sol·licitud de més contenidors va fer que Holger iniciés la producció a gran escala.


La filosofia de la paperera


El contenidor original de pedal d'en Holger Nielsen no va ser dissenyat en sentit estricte i tradicional, sinó que va obtenir la seva expressió visual en resposta a una sèrie de criteris funcionals: un gran peu per a l'estabilitat, una tapa d'acer coberta a la part superior que és fàcil de netejar, les orelles al costat el cos perquè sigui fàcil de moure's i un anell de goma a la base per protegir el sòl. Aquests dogmes funcionals segueixen sent el punt de partida per a tots els productes Vipp.


Vipp Bin (Danish design)

1956

Jette Engelund (filla del creador)

Vaig oblidar preguntar-li al meu pare perquè va nomenar VIPP, a la seva paperera. En danès, 'vippe' significa 'inclinar'; es descriu el moviment d'una tapa bin. Jette Egelund, filla d'Holger Nielsen, està convençuda que això hauria d'haver estat la inspiració del seu pare pel nom.

ET Hus ~ One house


L'estudi d'arquitectes danesos 'ET Hus', dirigit pel dissenyador Emil Thorup, va resoldre la demanda d'una casa moderna inspirada a mitjans del segle passat, però en un estil contemporani i nòrdic. La senzillesa i modularitat crua de la cuina Vipp va ser el que va convèncer als propietaris que aquesta cuina es corresponia amb l'arquitectura de la planta oberta.

Down by the river (Jutland, Denmark)

Un riu, és una banda sonora calmant en una casa familiar danesa. L'arquitectura d'inspiració cubista amb una closca negra i un nucli blanc té la mateixa serenitat que la seva naturalesa circumdant.


Vipp Køkkenet

Una cuina nova


L'agència creativa SOHO, Brand New School soho.dk, va renovar la seva cuina, alhora, va renovar l'espai d'oficines. Aquí, van optar per un mòdul de paret de sis unitats de Vipp, combinat amb una sèrie de prestatges amb un munt de tasses fàcils de alcancar.

Coherència en materials


La graella d'acer i la cuina negra Vipp il·lustren la coherència dels materials. Amb el seu lloc central a la sala d'estar, la cuina és el punt de trobada natural.

La cuina del refugi Vipp 

Constructors d'eines


Vipp neix de la necessitat d'eines funcionals en el mercat professional. Holger Nielsen, va elaborar la paperera de les clíniques daneses, es consideren "constructors d'eines" que mesuren la qualitat de les seves eines en la seva capacitat a llarg termini per proporcionar millors experiències quotidianes. La seva ambició, és aconseguir que els principis funcionals que es troben en el mercat professional, arribin, a la casa privada, amb objectes de disseny industrial genuïns.


Menjador del refugi Vipp 

La naturalesa en el focus


Cada moble té els seus tons foscos predominants seleccionats acuradament per mantenir el focus en el que és important: la natura.


Vipp Kitchen 

Conegueu el dissenyador


Morten Bo Jensen (Vipp dissenyador)

El dissenyador cap de Vipp, Morten Bo Jensen, s'ha establert a l'antiga zona industrial del port de Copenhaguen, les illes Brygge. Juntament amb els seus bessons de deu anys, Anine i Merle, Morten viu en un loft d'estil novaiorqueño restaurat completament des del seu estat original com a fàbrica de llapis a partir dels anys 1900. Des de 2006, Morten ha estat l'encarregat de portar el llegat d'Holger Nielsen al fundador de Vipp, el futur.Casa amb complements Vipp (Et hus architects)

Terrassa oberta (casa Vipp d'inspiració cubista)


Vipp a la Provença


Al peu de les muntanyes Alpilles, al cor de la Provença, es troba el pintoresc poble de Saint-Rémy de Provence. Fa cinc anys, els natius d'Estrasburg, Monique i Régis van fer d'aquesta ciutat la seva segona llar quan van comprar un "mas" tradicional del segle XVIII. El seu mas, hi és decoradat amb productes d'acer Vipp.


La oficina, a la provença, decorada, amb productes icònics Vipp
Vipp Shelter (viure la natura)

2000s

El primer logotip de Vipp va ser escrit a mà pel fundador de la marca, Holger Nielsen. Ho va modificar dues vegades durant els anys 1950 i 1970, després de la qual la seva filla, Jette, el va actualitzar als anys noranta. Des del 2000, Vipp s'ha adherit al mateix logotip dissenyat per la néta d'en Holger, Sofie Egelund vipp.com/en/content/sofie-egelund, que és dissenyadora gràfica.Home

Cap comentari:

Publica un comentari