dimecres, 2 de gener de 2019

Formes orgàniques i funcionals. Disseny escandinau


Formes orgàniques i funcionals. Disseny escandinau


Alvar Aalto

Dissenyador i arquitecte


Alvar Aalto (el dissenyador i arquitecte finlandés)

Alvar Aalto (1898-1976) va ser, sens dubte, el major arquitecte finlandès dels darrers temps. Originalment, van ser els seus edificis, d'estil funcionalista, els que li van brindar atenció internacional. Va ser contemporani de Picasso, PH louispoulsen.com/da-dk i Le Corbusier ca.wikipedia.org/wiki/Le_Corbusiertots ells, gent que coneixia personalment. Aalto va jugar amb la llum i la seva intuïció, i va treballar amb detalls gràfics, que més tard es van convertir en part de la seva signatura personal. Posteriorment, va arrelar el seu nom com a dissenyador de mobles. Mentre que tots els altres dissenyaven amb acer i cuir, Aalto estava fascinat pel brillant bedoll finlandès. La bona tècnica de laminació d'en Aalto va crear mobles amb noves formes orgàniques i, una nova funcionalitat. Mobles que irradien la humanitat càlida i el sentit nòrdic de qualitat, facilitat i funcionalitat. La ideologia del disseny d'Alvar Aalto era completament única, i els seus mobles tan pensats que funcionen bé en tots els ambients; tant habitatges privats, com empreses i institucions. 


Iittala Vase (Alvar Aalto)

Els únics gerros d'iittala són la sèrie emblemàtica del dissenyador Alvar Aalto, i són del 1936. S'inspiren en les ones del mar i s'han convertit en una part regular del disseny escandinau modern. Cada gerro és únic i bufat a la fàbrica de vidre d'Iittala a Finlàndia, que requereix, no menys, de set artesans. Totes les formes i colors són fidels a la forma original i, a l'idea original del disseny.Alvar Aalto Paimio Chair 1931–1932


Eero Aarnio

Dissenyador i professor


Eero Aarnio (dissenyador finlandès i professor)

Eero Aarnio (1932) és un dissenyador finlandès i professor. L'Aarnio és un dels grans fundadors del disseny del mobiliari modern. Al llarg dels anys, Aarnio ha experimentat amb diversos materials, incloent plàstic, fibra de vidre i escuma.


La Cadira Bola (1962, Eero Aarnio)

Amb aquests materials, l'Aarnio ha creat alguns dels dissenys finlandesos més emblemàtics, com ara la Cadira Bola (1962), la Bubble Chair (1968) i la Cadira Pastilla (1968). Els dissenys d'en Eero Aarnio es caracteritzen, per una actitud positiva i alegre. Les creacions d'en Aarnio, també, s'exhibeixen als museus de tot el món, al Victoria and Albert Hall Museum de Londres, al MoMA de Nova York, al Vitra Design Museum design-museum. A més, ha guanyat molts premis de disseny internacional, de prestigi, al llarg dels anys, per exemple: el Red Dot Design Award red-dot.org/pd/about i Compasso d'Or Design Award daevasdesign.com/compasso-doro-design-award.Artek – Baby Rocket taburet, sæbebehandlet eg

El Baby Rocket Stool de 2006, està dissenyat per a Artek artek.fi/en pel mateix, dissenyador finlandès, l'Eero Aarnio.

El tamboret emblemàtic, amb l'aspecte acollidor, lleugerament inflat, et convida a seure. El tamboret, va ser originalment dissenyat, per a la pròpia cuina d'en Aarnio. El tamboret de coets de bebè està disponible en roure sòlid tratat o, lacat en negre, blanc, vermell o blau. L'Eero Aarnio no és conegut per treballar amb fusta, però el tamboret mostra clarament la capacitat d'en Aarnio de treballar amb aquest material.


La cadira pastilla, 1968 (Eero Aarnio)


Isabel Ahm


Dissenyadora


Isabel Ahm (dissenyadora danesa)

La dissenyadora danesa Isabel Ahm crea un disseny bonic i funcional que respon a la naturalesa i les necessitats humanes. Ha tingut un estudi de disseny, al seu nom, a Copenhaguen, des del 2009. Per a l'Isabel Ahm, cada disseny comença amb estudis i observacions de la vida quotidiana, combinats, amb la innovació i l'estètica. L'Isabel Ahm s'adapta als hàbits i necessitats quotidianes en el seu mobiliari original i disseny del producte, on els objectes compleixen el seu propi paper i, cadascun, el seu potencial únic en el disseny interior. Com a nen, de la tradició del disseny danès; la qualitat, la funcionalitat, la poesia i la petita disputa són essencials per a l'Isabel Ahm, que en una eterna recerca de l'últim, s'esforça, constantment, per explorar i renovar el disseny quotidià i, per tant, continuar la tradició.


Runa Bord (Isabel Ahm). Foto: Warm Nordic

Taula de menjador, sense temps (atemporal), amb una expressió poètica i, amb un petit calaix agradable. Amb el seu disseny net, suau i clàssic; la taula Runa, crea un espai, al voltant, i eleva tota la decoració, ja sigui, com a taula de menjador o, a la sala d'estar amb sostres d'estuc o, a la casa moderna. Al calaix, elegant, de la taula de menjador es poden emmagatzemar de manera avantatjosa  tovallons de taula i, altres objectes decoratius per a la part superior de la taula. La inspiració de la talentosa dissenyadora danesa Isabel Ahm, es troba en l'ambient i la poesia secreta que hi ha als boscos dels països nòrdics; especialment a l'hora del crepuscle, i, la taula Runa, té, el mateix caràcter enigmàtic. La taula de menjador està feta de fusta de màxima qualitat.


TAF Architects

Dissenyadors i arquitectes


TAF Architects

La Gabriella Gustafson karl-andersson.se/d.31/designer/gabriella-gustafson i el Mattias Ståhlbom muuto.com/designers/mattias-staahlbom formen TAF ARCHITECTS, que és, un estudi de disseny i arquitectura amb sede a la ciutat d'Estocolm (Suècia) que ha adquirit fama internacional, amb els seus productes de interiorisme.


Control

Control és un redisseny interessant i, actual, del bulb E27  ca.wikipedia.org/wiki/Rosca_Edison, que convida a l'usuari a controlar la llum amb un disc de control lúdic.


Philip Arctander

Dissenyador i arquitecte


Philip Arctander (arquitecte i dissenyador danés)


Philip Arctander (1916-1994), era un arquitecte danès. Mitjançant el seu treball teòric i el seu gran compromís acadèmic, l'Arctander va ocupar, una posició central en l'entorn arquitectònic danès, en part, com a director d'investigació de l'Institut Nacional d'Investigació de l'Edificació de 1947 i, més tard, entre 1968-81, i en part com a president de l'Associació Acadèmica d'Arquitectura 1955-61 i els Arquitectes Danesos Landsforbund 1966- 69. A més, va ser, un escriptor actiu, que també inclou llibres com: "La Rebel·lió de la majoria" (un llibre sobre socialisme, en danès, 1985). També, ha proporcionat assessorament sobre edificis i habitatges per a l'ONU. El 1975 va rebre la Medalla Eckersberg.


Muslingestolen (Philip Arctander)

El 1944, l'arquitecte Philip Arctander va dibuixar una cadira, que avui s'ha convertit en un clàssic del disseny nòrdic, sota el nom de Muslingestolen (La cadira de musclos). Paustian paustian.com, en col·laboració amb el nét d'en Philip Arctander i els fundadors de Paustian, estan establint la cadira icònica, en producció. Amb la seva expressió lleugera, la seva suau forma encoixinada i les cames arrodonides, "La cadira de musclos" s'ha convertit en una referència en el disseny de mobles. Va ser produïda, en nombre limitat, a la fi dels anys quaranta. Basada en els principis d'accessibilitat i durabilitat d'en Philip Arctander.


La col·lecció es compon de versions numerades en pell d'ovella, variants en teixits de llana clàssics de Kvadrat kvadrat.dk, així com, variants de la nova col·lecció de Kvadrat per a Raf Simons es.wikipedia.org/wiki/Raf_Simons. "La cadira de musclos" està disponible amb i sense braços en roure lacat i, amb cames lacades.


La bella propietat, a, Lille Torv 2 (Århus 8000), coneguda com Meulengrachtske Palæ, que va ser construïda l'any 1816 Cap comentari:

Publica un comentari