dijous, 20 de desembre de 2018

Mercats de Nadal danesos. Atraccions

Julemarkeder i Danmark


Danmarks største Julebazar på Gavnø Slot. Foto: gavnoe.dk


Mercat Reial de Nadal a Kronborg


El Castell de Helsingør (Kronborg). Foto: Thomas Rahbek


Kongeligt julemarked på Kronborg


El Nadal ofereix molts mercats nadalencs per tot arreu, a Dinamarca; on podeu comprar els vostres regals nadalencs en un ambient relaxat i, gaudir d'aquest caliu nadalenc o, simplement, acostar-vos al bon ambient, d'aquestos dies. En altres paraules, una bona alternativa per a aquells que volen fer de les compres del nadal, un plaer i, alhora, evitar grans magatzems i centres comercials. Aquí teniu una selecció d'alguns mercats i atraccions nadalenques de Dinamarca. També, és una bona idea visitar, els petits i acollidors mercats locals de Nadal que es troben a tot el país.

Julemand i kronborg (Helsingør). Foto. Thomas Rahbeck

La Nit de Nadal, a Kronborg, "el castell d'en Hamlet"  (ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Kronborg) hi es poden escoltar contes de fades i concerts; també, trobareu botigues per a nens i grans amb regals de Nadal. Kronborg es transforma en el millor mercat nadalenc de Dinamarca.

Deixeu-vos portar pel Nadal, al desembre, al magnífic castell  renaixentista danés. A la granja del castell, les llums dels arbres de Nadal brillen, i, l'aroma de l'avet, acabat de coure, i les pomes acabades de moldre impregnen l'ambient.

Helsingør, on es troba el famós castell, és el marc d'un dels mercats nadalencs més grans de Dinamarca amb mercat d'aliments i refugi per a les famílies, aquest dies de fred. Els nens poden tenir una  festa de Nadal, amb teatre d'aventures, tallers infantils, tallers de lectura i passejades amb pony. Per als grans, Kronborg ofereix cerveses, jazz i concerts de gospel.


Hans Christian Andersen Julemarkedet


Odense (on va néixer el Hans Christian Andersen). Foto: VisitOdense.dk

Benvinguts al mercat de Nadal d'en Hans C. Andersen. Un Nadal celebrat com als temps del Andersen i, on es reprodueixen moltes de les aventures del autor d'alguns contes de fades més coneguts arreu del món.

Julemarked i Odense. Foto: VisitOdense.dk

Al nucli antic d'Odense es pot experimentar un ambient de mercat amb decoracions antigues de Nadal, parades de mercat amb tot tipus de productes i, un munt d'entreteniment inspirat en les aventures d'en Hans Christian. A Odense, també, hi podràs visitar la casa del Andersen.

Nu er jul igen...

Tivoli


Tivoli (København). Foto: VisitDenmark.dk

Tivoli és una cornucòpia d'experiències, des de passions salvatges, fins a grans sopars i grans concerts, i una visita obligada per a qualsevol persona que visiti Copenhagen.

Tivoli és a pocs minuts a peu de la Rådhuspladsen (plaça de l'Ajuntament) i, de l'estació central de Copenhague; per tant, és fàcil arribar-hi.

El parc d'atraccions:Tivoli va ser fundat el 1843 i s'ha convertit en un tresor nacional i en una atracció internacional. L'autor d'aventures i contes de fades Hans C. Andersen va visitar el jardí, moltes vegades, igual que Walt Disney i moltes altres celebritats, totes elles enamorades de l'univers màgic del parc.

Una part del secret del Tivoli, és que hi ha alguna cosa per a tothom. L'antic jardí és més bonic que qualsevol altre parc d'atraccions, amb arquitectura exòtica, edificis històrics i frondosos jardins. A la nit, milers de llums de colors creen una atmosfera única. Passejades màgiques...

La porta de entrada al Tivoli (el famós parc d'atraccions de Copenhague)
Foto: VisitDenmark.dk

Les atraccions estan dissenyades per a combinar l'arquitectura i els jardins del Tivoli. Algunes són meravellosament nostàlgiques. Altres són adrenalina pura, com Vertigen, que vola a 100 km/h i que va ser votada com la millor atracció d'Europa el 2014.

L'atracció més antiga i popular del Tivoli és "El Carril Arbre", de 1914, que és un dels pocs que existeixen al món, amb un home a bord que controla manualment els frens.

El Carril Arbre

Jul på Bakken


Karrusel. Foto: Bakken.dk

El parc d'atraccions més antic del món: Bakken, està obert per Nadal. Ara podeu experimentar l'ambient nadalenc amb mercats, cors de Nadal, vestits de Nadal i, tot el que pertany, a les tradicions nadalenques.

 El vell parc d'atraccions. Foto: Bakken.dk

Bakken, l'antic parc d'atraccions obri les portes per Nadal, per primera vegada en 435 anys. És la notícia més gran des que es va obrir. Del 23 de novembre fins al 22 de desembre, Bakken obrirà tots els caps de setmana, de divendres a diumenge, amb l' il·luminació nadalenca i el seu acollidor ambient.

El Pare Noel, Pierrot i el Ren, hi seran a tots els espectacles de Nadal per a tota la família. Els carrers i carrerons de Bakken es transformen en un gran mercat de Nadal ple de productes apassionants i deliciosos aliments i caramels, de Nadal, casolans. Porteu amics i familiars de visita i gaudiu d'un sopar de Nadal clàssic en un dels cafès o restaurants de Bakken.


Jul i Den Gamle By (Nadal a la ciutat vella)


Nadal als carrers de la ciutat vella (Århus). Foto: VisitAarhus.dk

Experimenta "Nadal tot el dia a la Ciutat Vella", l'alegria del Nadal i el viatge atmosfèric a través de quatre-cents anys d'història del Nadal als seus acollidors carrers, amb carruatges de cavalls, decoracions de Nadal i llums, moltes llums! (nordicgir.blogspot.com/2018/03/den-gamle-by-la-ciutat-vella-rutes.html) Descobriu les cases històriques i apreneu quan van sorgir les tradicions nadalenques; gaudiu d'una tassa de cacau calent de Nadal, o compreu regals i adorns de Nadal, a les antigues botigues que trobareu a Den gamle by (La Ciutat Vella) es.wikipedia.org/wiki/Den_Gamle_By.

Objectes decoratius que pots comprar als mercats nadalencs danesos.
Foto: VisitDenmark.dk

Hi ha moltes experiències per a joves i grans: consulteu, si veniu, l'horari d'obertura i llegiu més sobre les activitats: Hi ha accés GRATUÏT per a menors de 18 anys.

Experimenta les decoracions nadalenques del segle XVII i apreneu, des de quan l'arbre de Nadal i les decoracions de Nadal formen part del Nadal danès. Podeu obtenir la ruta del Nadal, lliurada quan compreu un bitllet.


Nisse (gnomo-follet). Foto: Bakken.dk
Cap comentari:

Publica un comentari