dimarts, 3 de juliol de 2018

Art i museus per a visitar durant l'estiu danès


Art i museus per a visitar durant l'estiu a Dinamarca


Els museus d'art més visitats de Dinamarca


El museu d'art de Louisiana louisiana.dk, és conegut per la majoria dels amants de l'art, però Dinamarca compta amb molts altres museus d'art que definitivament val la pena visitar. Aquí teniu una visió general dels museus d'art més visitats de Dinamarca.

Louisiana museum Café 

Museu d'Art Modern de Louisiana


El Louisiana es troba a la costa del Mar del Nord, en un vell parc amb vistes al Ørensud ca.wikipedia.org/wiki/%C3%98resund a l'altra banda de la costa sueca. El museu es troba, a només, tres quarts d'hora conduint des de l'aeroport de Copenhaguen. Les col·leccions d'art contemporani, que alberga el museu Louisiana tenen una perspectiva i format internacional i, contenent tots els gèneres, amb èmfasi en la pintura i l'escultura. Actualment, la col·lecció és massa extensa per aparèixer en la seva totalitat, de manera que, a més d'alguns punts significatius, s'experimentarà la col·lecció en presentacions seleccionades i canviants.

Cada any, el Louisiana mostra de sis a vuit exposicions d'art contemporani. Aquí es presenten els clàssics en art modern i nous artistes internacionals. En relació amb les exposicions, el museu publica catàlegs especials en forma de revista.


Experiències diverses


Visistants, Louisiana museum

El museu Louisiana no només es considera una col·lecció d'art contemporani, sinó també com una interacció entre art, arquitectura i paisatge. El parc ofereix oportunitats ideals per a la ubicació de la col·lecció del museu d'escultures modernes, com els edificis dels museus únics, construïts entre 1958 i 1998; ofereix, alhora, un ambient emocionant per a la col·lecció del museu d'art del segle XX. Tot conjuga amb el ambient relaxat del bonic parc antic del museu. Louisiana té molt a oferir a tots: les col·leccions del Louisiana, el canvi d'exposicions d'art, pel·lícules, concerts, la casa per a nens en tres plantes, cafeteria interior, així com a fora hi ha una botiga, pertanyen al museu, amb una àmplia selecció de llibres d'art, gràfics, pòsters i dissenys.


Edifici que alberga el museu Louisiana

 ARoS és el principal museu d'art d'Aarhus i, un únic centre internacional d'imatge i experiència per a nens i adults, joves i gent gran. ARoS té dues estrelles Michelin a la guia d'atracció turística de Michelin.

Your Rainbow panorama


A la part superior de l'ARoS aros.dk trobareu el panorama de l'arc de Sant Martí. L'icònic arc de Sant Martí creat per l'Olafur Eliasson i, que se utilitza sovint com un reclam per a presentar la ciutat d'Aarhus. A mesura que se camina  pel panorama de l'arc de Sant Martí, s'obté una mirada sobre Aarhus en tota la gama de colors de l'arc de Sant Martí. També, es pot gaudir d'una passejada per dins de l'arc de Sant Martí després de la foscor, on podreu veure les moltes llums de la ciutat des de dalt, això és  possible cada dimecres, quan el museu obre fins a les 22:00.

A la terrassa ubicada al terrat del museu, a mig centenar de metres sobre el nivell del carrer, es troba un pavelló de vidre. El pavelló conté l'info-centre SKY ROOM, on els convidats d'ARoS poden, entre altres coses, rebre una introducció a l'obra d'art del Olafur Eliasson olafureliasson.net, Your Rainbow panorama. A la terrassa del terrat, podreu descansar i gaudir de la magnífica vista de la ciutat des de dalt.

Tant l'arquitectura com a 'l'art són considerats internacionals; la pròpia col·lecció del museu, que compta amb més de 9.000 obres des de 1770 fins avui i, a més a més, hi es fan exposicions itinerants d'artistes mundials de avantguarda, constantment.


Interior ARoS museum 

ARoS museum, vist des del palau de la música.
Foto:Anders Trærup

ARoS, el Museu d'Art d'Aarhus també forma part de la ruta cultural: "The Modern Danes - Danish Way of Life", que recorre tota la península de Jutlàndia kulturruterdanmark.dk.

SMK - Statens Museum for Kunst (SMK - Museu Nacional d'Art)


Museu Nacional d'Art a Copenhaguen

El SMK o museu nacional d'Art, es troba al centre de Copenhaguen i compta amb més de 700 anys d'història de l'art; aquest art, es desenvolupa a través d'exposicions, esdeveniments per a adults i nens, tallers creatius, pel·lícules, concerts, xerrades artístiques, actuacions i molt més.

Al SMK podeu experimentar magnífiques obres mestres, conjuntament, amb obres contemporànies que desafien i exploren les qüestions artístiques actuals. Cap altre museu danès exhibeix una col·lecció d'art tan rica i variada, des dels europeus clàssics del Renaixement fins a l'art del futur. Alberga col·leccions, com ara, d'alguns artistes, considerats com "perles" de l'art, entre d'altres: Mantegna ca.wikipedia.org/wiki/Andrea_Mantegna, Nolde, Anna Ancher, Derain, Rubens, Matisse, Hammershøi, Munch, Abramovic, Danh Vo i Elmgreen & Dragset ca.wikipedia.org/wiki/Elmgreen_and_Dragset.

Statens Museum for Kunst smk.dk

El SMK és particularment famós per la seva bellíssima col·lecció d'art de l'època daurada danesa, la col·lecció més completa d'art contemporani danès del país i una de les millors col·leccions de Matisse del món. 
Glyptoteket


Ny Carlsberg Glyptotek
glyptoteket.dk

El Glyptotek, situat al centre de la ciutat de Copenhaguen exhibeix una impressionant col·lecció d'obres d'art antic i obres dels segles XIX i XX en un entorn magnífic.

El museu va ser fundat pel cerveser Carl Jacobsen (1842-1914). La col·lecció permanent del Glyptotek conté aproximadament unes 10.000 obres d'art i, estan dividides en dues col·leccions principals:

La col·lecció antiga, on es pot veure la major col·lecció d'art antic, tant egipci, grec, etrusc i romà, d'Europa del Nord; un recorregut per 3500 anys d'art i història.

La col·lecció moderna, que conté art francès i danès dels segles XIX i XX, incloent-hi l'obra d'Eckersberg ca.wikipedia.org/wiki/Christoffer_Wilhelm_Eckersberg, Købke, Monet, Rodin, Van Gogh, Degas i una de les millors col·leccions d'art de Gauguins del món.

El Glyptotek

Winter Haven (el jardí d'hivern)

A l'ampli i magnífic jardí d'hivern subtropical al centre del museu, es troba, el Cafè Glyptoteket on es preparen refrescs a l'ombra de centenars de palmeres antigues. El Glyptotek presenta sovint canvis d'exposicions, que apareixen, com a part integrant de l'experiència del museu.

Les exposicions poden afectar, a segons, quines parts de la col·lecció permanent estan disponibles per al públic. Feu un cop d'ull al lloc web: glyptoteket.dk per obtenir més informació sobre exposicions i d'altres esdeveniments.

ARKEN Museum for Moderne Kunst (Museum d'Art Modern)


Arken. Foto: Hanne Fuglbjerg

A només vint quilòmetres al sud de Copenhaguen es troba el Museu d'Art Modern ARKEN arken.dk.

A l'ARKEN podeu experimentar art i arquitectura de les millors classes internacionals. La col·lecció permanent d'ARKEN consisteix en art danès, nòrdic i internacional a partir de 1990 i, tota una sala està dedicada a les obres de l'artista britànic Damien Hirst ca.wikipedia.org/wiki/Damien_Hirst


J.F. WILLUMSEN - FARVER & STRIBER

El museu mostra exposicions canviants que presenten nous i joves talents i els més grans artistes modernistes.

ARKEN també compta amb una botiga plena de llibres i dissenys.

A més, podeu gaudir de la vista de la badia de Køge des de la cafeteria de l'ARKEN, on el xef ofereix nous sabors apassionants cada dia visitkoege.dk/koege/strande-langs-koege-bugt.


En kærlig verden (Patricia Piccinini) 
arken.dk/udstilling/patricia-piccinini-en-kaerlig-verden

Skagens Museum 


Sala d'exibicions al museu a Skagen

 
Skagen es va convertir en la llar d'una colònia d'artistes de pintors escandinaus primaris a finals del segle XIX. El Museu Skagen conté pintures, dibuixos i escultures realitzades pels molts artistes que van visitar Skagen en el període 1870-1930 visitnordjylland.dk/skagen-nordjylland.

Amb obres principals de P.S. Krøyer ca.wikipedia.org/wiki/Peder_Severin_Kr%C3%B8yer, Anna Ancher /es.wikipedia.org/wiki/Anna_Ancher i Laurits Tuxen, el Museu Skagen alberga algunes de les pintures més conegudes de Dinamarca. A més de la col·lecció, el museu mostra exposicions canviants.

El menjador del Brøndum i el jardí dels museus
El 1883, P.S. Krøyer, va tenir la idea de decorar el menjador de Brøndums Hotel amb pintures. El quadre: «El menjador del Brøndum» va ser transferit al museu del Brøndums Hotel el 1946.


El menjador de Brøndrum. P.S. Krøyer: Ved Frokosten (1883)

Al jardí del museu es troba la casa, que va ser la primera residència d'Anna i Michael Ancher es.wikipedia.org/wiki/Michael_Peter_Ancher, i una nau, que es feia servir, en el passat, per l'assecat de grans i, on P.S. Krøyer va construir i decorar el seu estudi a Skagen. Avui hi ha una cafeteria a la casa del jardí on es poden comprar pastissos casolans.

Ordrupgaard


ordrupgaard.dk

Al Ordrupgaard es pot veure una de les col·leccions d'art francès de finals del segle XIX i principis del segle XX amb obres de Delacroix, Corot ca.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Camille_Corot, Courbet, Degas, Renoir, Monet, Cézanne, Gauguin i Matisse del nord d'Europa.

El museu Ordrupgaard inclou, alhora, destacades col·leccions daneses, com altres obres d'artistes importants: Købke es.wikipedia.org/wiki/Christen_K%C3%B8bke, Lundbye, l'anell i Hammershøi.

El Ordrupgaard va ser construït, originalment, com una residència privada de luxe amb una galeria contigua i, els edificis encara preserven l'encant d'abans. No obstant això, en els darrers anys s'ha construït una nova extensió.

Aquesta fascinant peça d'arquitectura, va ser dissenyada per la guardonada arquitecte iraquiana Zaha Hadid ca.wikipedia.org/wiki/Zaha_Hadid. L'edifici ha duplicat la zona del museu. Hadid, britànica-iraquiana, és la primera dona i la més jove que ha rebut el prestigiós Pritzker Price ca.wikipedia.org/wiki/Premi_Pritzker


La construcció (arquitectura) original del museu ( 1917)

L'extensió, anomenada, el Lavabar negre s'integra dins del paisatge, per la qual cosa no apareix com a competidor de l'obra mestra de 1917, sinó com a contrast que posa de relleu les qualitats dels dos estils. Les línies corbes de l'edifici es barregen amb la bellesa de l'entorn.


Ordrupgaard exhibition

Trapholt


Trapholt museums rum. Foto: Anders Brohus

L'únic museu de Dinamarca, on podeu veure arts visuals, manualitats, disseny i disseny de mobles. Les exposicions sempre ofereixen noves i emocionants experiències amb artistes i dissenyadors internacionals i danesos.

El museu compta amb una excel·lent col·lecció d'arts visuals modernes i inclou la col·lecció més gran de cadires del segle XX i l'única casa d'estiu d'Arne Jacobsen trapholt.dk/museum/6-udstillinger/12-arne-jacobsens-sommerhus/

La ubicació i l'arquitectura de Trapholt són una atracció en si mateixa. Les coves del museu passen pel parc d'escultures i una preciosa zona de jardins per sobre del Fiord de Kolding. Des del museu i la cafeteria hi ha una gran vista trapholt.dk.


Trapholt gallery. Foto: Anders Brohus

Cap comentari:

Publica un comentari