dissabte, 3 de juliol de 2021

L' Alegre Frenesí (Det Glade Vanvid)

L'Alegre Frenesí, experiència gastronòmica gourmet a preus assequiblesEls germans Koch 

Ara mateix, hi està plovent i plovent! Aquest matí m'he aixecat, com de costum, al voltant de les 7 (am), exceptuant, quan tinc el torn de matí, que llavors m'aixeco a les 05:30 (træls! com diuen els danesos de la península de Jutlàndia, quan quelcom és molest o no és del seu grat!)... plou i fa uns 17 graus de temperatura; sentada amb la porta oberta, que hi dona a la part posterior del "petit jardí" i, mentre en faig el primer coffee, prove d'escriure aquest post escoltant el cant dels ocells (ni ha un munt) i, com les nits, encara, son molt curtes, pos canten "non stop", es a dir, pràcticament, tot el dia! ja que, la nit-nit, de moment, no ha tornat! (m'encanta el cant dels ocells, tot i que, no sóc en Pau Casals)...però, per altra banda, i degut, al treball per torns, ja fa temps que vaig adquirir uns taps per a les orelles, fets a mida, això sí! que em permeten dormir quan torne a casa després d'haver-hi treballat tota la nit o quan vull fer una siesta (lur, en danés) i, els nens del veí hi són a la "colxoneta" elàstica, que els seus pares, estratègicament, han "plantat" ben lluny de casa seva, al ùltim racó del seu jardí, que fa frontera amb el meu, i que ha vingut a parar, ben prop del nostre dormitori, i com els nens són nens (i són sagrats!) pos que tinc que fer?!, me fico els taps i hala, a fer la migdiada! Tot tinc que dir-ho, un dia, els veïns, amb els que compartim la tanca (i, sembla ser, de vegades, els nens!) que delimita els respectius territoris, ens van dir: si fan molt de soroll dieu-li als nens! What?, als nens? És clar, no els hem dit mai res als nens...i, ni als pares tampoc (déu ens lliure!)

Plovent 

La Bogeria Feliç! Jubilæum

Aquesta nit anirem a sopar, a un restaurant: Det Glade Vanvid  Det Glade Vanvid - video situat, al port d'Aarhus. El dijous va fer 2 anys que vaig aconseguir la plaça al hospital d'Århus, al departament 4 de psiquiatria, especialitzat en la enfermetat bipolar i, pertanyent, al grup de departaments dels malalts amb depressió i ansietat. Llavors anirem a sopar aquesta nit per celebrar-ho!

 

Det Glade Vanvid (al port d'Aarhus)

Det Glade Vanvid (L'Alegre Frenesí, o la Bogeria Feliç) detgladevanvid.dk/aarhus-2


Menjar de qualitat, a preus assequibles! (Aarhus, front portuari)
 

Va ser allà per l'any 2008, en un bonic dia de primavera..., que els germans Koch es van proposar crear un concepte, centrat, en la bona experiència de restaurant que contenia menjar gourmet de qualitat a un preu fantàstic i on tot estigués inclòs. 

El punt de partida és: "tot allò del que no vulgueu prescindir – és inclós" i, "tot allò que, espereu trobar, trobareu!"

El concepte "La bogeria feliç" es crea com una experiència de restaurant, de ple dret, que té lloc en un entorn informal i decorat amb bon gust. El bon gust, una presentació exquisita i ingredients de qualitat, de temporada, combinats amb un total de 25 anys d’experiència en l’escena culinària nòrdica, creen una bona experiència de restaurant, que és l'objectiu principal dels germans Koch (com a bon cuiners gourmet) i el desig de nosaltres els clients quan acudim al restaurant.   

Aarhus (havnefronten)

El menjar no es "manté" sol, per això els 7 vins diferents de la barra de vins són seleccionats de la mà del sommelier segons la temporada i el gust canviant del menú. Els Koch, consideren, que és un tast de vins. A més del vi, també, ofereixen 2 tipus de cervesa.

Volen el millor pel preu per als hostes, per això treballen amb alguns dels millors proveïdors en el camp de l’alimentació.

Gaudeix de la bonica vista de la ciutat sobre la conca del port, escolta música atmosfèrica, sent l'ambient i aixeca el got amb la família, els amics o els companys de feina.

Altres ofertes culinaries al port d'Aarhus


Restaurant Anker (Aarhus zona portuària)


El restaurant Anker restaurantanker.dk situat al carrer Fiskerivej 12, al port de vaixells de fusta d'Aarhus. Entre embarcacions d'esbarjo i onades. És un restaurant d’inspiració francesa que, però, no pretén, prendre's massa seriosament. Aquí no hi trobareu ni petits dits picants ni cambrers amb el nas als núvol, sinó un equip de personal dedicat que gira al voltant de la gran experiència gastronòmica.


Amb adreça al costat de l’aigua, tenen l’oportunitat de recollir el peix a les peixateries locals del port, que acaben d’aixecar els peixos (hehe!), de les profunditats. Pots menjar les captures del dia i olorar l’aigua salada.


A més dels plats inspirats en el mar, també podeu gaudir d’una gran quantitat de delícies franceses, i els divendres i dissabtes escoltar jazz alhora!


Restaurant Hantwerk

Què és el Hantwerk?


Hantwerk (Aahus, zona portuària)

L’artesania és artesania! Al Hantwerk, tenen un dit al "pastis", i un altre a la cervesa. 


Res no és casual, i no és casualitat!


Bons artesans. A les aixetes, les ampolles i a la cuina.


Per això, el Hantwerk hi és “muntat” per algú,

que domina (artesans) en els seus respectius camps.


És un restaurant? Njaaa ...

Un gastropub? Njaaa ...

Un bistrot? Njaaa ...


També es pot escoltar música a l'aire lliure, de tant en tant!

Hantwerk


El Hantwerk 


Ambient d'estiu, al port d'Aarhus (sommerhygge!)

Nota aclaratòria: 

Agafarem el tramvia elèctric que ens deixarà al davant del port en tan sols 15' des de casa (7 vins diferents! hehe) A reveure!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada