diumenge, 10 de juny de 2018

La "millor" arquitectura danesa (thinking out of the box)

 La "millor" arquitectura danesa (thinking out of the box)


Rainbow Panorama ARoS museum (Århus). Foto: VisitAarhus
                                                 

Vistes panoràmiques (ARoS museum). Foto: Kim Wyom

Una arquitectura memorable sempre fa una declaració d'innovació i, per tant, divideix a l'opinió pública. Amb la recent obertura de BLOX a Copenhaguen, el passat més de maig, es podria dir, que no hi ha millor moment per explorar els edificis més emblemàtics i dissenyats, "radicalment", a (de) Dinamarca.

BLOX és un edifici massiu amb una gamma d'institucions creatives i culturals, és un nou punt de trobada, situat al front portuari de Copenhaguen; desenvoluparà noves ofertes culturals, incloses les exposicions del Danish Architecture Center en.wikipedia.org/wiki/Danish_Architecture_Centre.

El lloc és al centre d'una sèrie de noves connexions-pont, que s'estan construint al llarg i ample de la zona portuària, coneguda com: The Harbor Circle. El Harbour Circle és una ruta combinada de uns 13 quilòmetres per a caminar, córrer o anar-hi en bicicleta al llarg del passeig marítim del port de Copenhaguen. 

BLOX és un lloc obert a tothom i ple de bones oportunitats, tant per als professionals com per a la gent que vulgui gaudir de la zona; un lloc, que es dirigeix, sobretot, ​​cap a la indústria amb BLOXHUB blox.dk/i-blox/bloxhub, en fi, tot un entorn d'innovació interdisciplinari per al desenvolupament sostenible de les nostres ciutats. 


BLOX (Køvenhavn). Foto: VISITCOPENHAGEN

The maritime museum of Denmark (el museu marítim danés)


Aquesta experiència única comença, fins i tot, abans d'entrar al museu. Seguint el pont inclinat cap a l'antic moll sec entre el castell de Kronborg kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html i, The Culture Yard aart.dk/en/projects/culture-yard i, introduïu-vos en un fabulós museu subterrani dissenyat pels arquitectes Bjarke Ingels Group (BIG) de renom mundial ca.wikipedia.org/wiki/Bjarke_Ingels_Group.


El museu marítim, a Helsingør 

A dins del museu, trobareu un món colorit, amb nombroses exposicions que expliquen la història de Dinamarca, com una de les principals nacions marítimes tant passades com actuals. Les col·leccions del museu es mostren evocativament i dramàticament amb grans projeccions de vídeo sobre l'arquitectura. Alhora, podeu veure, escoltar i interactuar a mesura que descobriu el món marítim. 


Søfartsmuseet (Helsingør)


 The Copenhagen Opera House


Copenhagen Opera House

El Copenhagen Opera House és una donació de la Fundació A.P. Møller es.wikipedia.org/wiki/A.P._M%C3%B8llerM%C3%A6rskal poble danès.

Compta amb 41.000 metres quadrats. Cinc dels catorze pisos són subterranis. L'escenari principal de l'òpera, pot albergar fins a 1400 espectadors.

L'òpera està revestida de pedra calcària sud-americana de Jura Gelb naturstensgruppen.dk/produkt/jura-gelb i, el vestíbul té marbre sicilià margraf.it/en/dt_portfolios/perlatino-en. El mur de l'auditori que dóna al vestíbul està revestit de fusta d'auró i, el sostre de l'auditori principal està adornat amb 105.000 fulles de full d'or de 24 quirats, equivalent a 1.5 quilos d'or.


La Copenhagen Opera House, és un edifici dissenyat per l'arquitecte danès Henning Larsen, i diversos artistes danesos han contribuït a la decoració, entre ells Per Kirkeby ca.wikipedia.org/wiki/Per_Kirkeby que ha creat quatre relleus de bronze i l'artista danès-islandesa Olafur Eliasson que ha aportat les tres escultures lleugeres del vestíbul.


 La Ola (The Wave o Bølgen)


La Ola (Bølgen)
                               
Bølgen (The Wave) ha rebut nombrosos premis i s'ha convertit en un dels llocs d'interès a Vejle visitvejle.dk. L'edifici residencial exclusiu i molt diferenciat consta de cinc ones de rodadura de teula, cada una de les quals arriba a nou plantes i ofereix 20 apartaments individuals, el més gran dels quals són els últims apartaments de 240 metres quadrats.

Bølgen gaudeix d'una ubicació magnífica amb el passeig marítim a la badia de Skyttehusbugten a Vejle Inlet. El port esportiu és el seu veí més proper.

Bølgen està dissenyat per l'estudi d'arquitectura danesa Henning Larsen Architects henninglarsen.com.


 8 House


8 House. Foto: Ty Stange

Les idees fonamentals de l'edifíci, conegut com: 8 House big.dk/about, és un espai dissenyat per a gaudir del temps lliure i la vida familiar, la comunitat; consta de 476 habitatges dividits en cases urbanes, àtics amb jardins i apartaments visitcopenhagen.com/copenhagen/8-house-gdk539319.

Les cases tenen tot el que s'espera d'una casa moderna, amb detalls encantadors com la diferència de nivells i l'alçada del sostres.

Tot el conjunt es combina amb un recorregut d'un quilòmetre de  recorregut per l'edifici i funciona com a lloc de trobada natural per als residents de la finca. L' edifici, també, alberga un espai per a la visualització i l'activitat i, hi ha diverses zones comunes que són perfectes per a cada ocasió. A més a més, el 8 House, es troba just al costat de les bastes zones protegides de Kalvebod Fælled en.wikipedia.org/wiki/Kalvebod_F%C3%A6lled.


Kalvebod Fælled 
 naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/kalvebod-faelled

The Black Diamond (El Diamant Negre)


El Diamant Negre (Copenhagen).
 Foto: Cees Van Roeden

El Black Diamond de Copenhague va ser acabat el 1999 i és una extensió de la Biblioteca Reial. L'edifici és brillant, amb façanes negres que reflecteixen el mar i el cel al front del port kb.dk/da/index.html.

Una gran incisió esclata l'edifici en dues formacions i dóna llum a l'interior. L'atri connecta la ciutat amb el mar, així com els antics i nous edificis de la biblioteca. La façana de vidre està sostinguda per bigues de ferro que pesen aproximadament una tona per metre.

Destacar, la impressionant pintura de 200 metres quadrats de Per Kirkeby que adorna el sostre del Black Diamond.


Billedresultat for per kirkeby maleri diamond
Pier Kirkeby maleri
                 ca.wikipedia.org/wiki/Per_Kirkeby


ARoS Aarhus Art Museum


Arquitectura Interior (ARoS museum)

ARoS és el principal museu d'art d'Aarhus i un dels museus més grans del nord d'Europa. A la teulada d'ARoS, es pot gaudir de la magnifica vista panoràmica del arc de Sant Martí; des d'aquí podeu moure's en un recorregut panoràmic circular de 150 metres de llarg amb vistes de 360º a la ciutat circumdant. ARoS té dues estrelles a la famosa guia d'atraccions recomanades Michelin.


Art de dalt a baix


A la planta baixa es poden gaudir de les principals exposicions especials, amb els 'nou espais' que presenten instal·lacions d'art internacionals. Als pisos superiors es conserven les col·leccions d'art del museu des del segle XIX fins a l'actualitat.


Llac situat a la natura danesa, a l'estiu
                                     
Després de tot, els danesos tenen el dret d'estar orgullosos. L'arquitectura danesa és mundialment coneguda; la perfecta fusió del disseny avantguardista i, la funcionalitat pràctica.1 comentari:

  1. My favourite piece of Danish architecture is the restoration of the Koldinghus Castle. The ruin is still visible inside the modern structure. https://goo.gl/images/Ao468y

    Also very close to Trapholt ;-)

    ResponSuprimeix