dilluns, 8 de juliol de 2019

Copenhaguen a l'estiu. Experiències a l'aire lliure!

Copenhaguen a l'estiu. Experiències a l'aire lliure!


Res com l'estiu danès! (temperatures mitjanes:18-27 graus Celsius). Copenhaguen a l'estiu ofereix moltes experiències a l'aire lliure per a tothom: els festivals, les fantàstiques experiències gastronòmiques o, els clàssics deliciosos gelats; tot, es gaudeix millor a cel obert: a les places de la ciutat, a les zones verdes, als restaurants i als cafès. 

Udsigt fra Mamorkirke (Køvenhavn) marmorkirken.dk. Vistes des de l'església de marbre (Copenhaguen) 
Marmorkirken (Køvenhavn). Foto: Martin Heiberg

Raons per les quals hauries de passar l'estiu a Copenhaguen:
Podria explicar-vos durant hores sobre totes les "grans" coses que hauries de fer a la capital de Dinamarca durant les vostres vacances d'estiu?: Hi ha la animada vida de la ciutat, els verds jardins i les platges nòrdiques i, pots anar amb bicicleta a tot arreu!

Bicicletes per tota la ciutat...

Els barris de Copenhaguen poden ser molt diferents. Llavors, per què no tractar d'experimentar la major part possible de la ciutat? Puja a una de les moltes bicicletes disponibles de la ciutat i aconseguiràs una idea del que ofereixen els diferents veïnats.


Bicicletes elèctriques per alquilar per tota la ciutat (GPS inclòs).
 Foto: Jon_Ram_Bruun_Pedersen

Nyhavn


Nyhavn, el barri, més fotografiat, de Copenhaguen.
 Foto: Jacob Schojrring, Simon Lau

Nyhavn és, absolutament, un dels imants turístics de Copenhaguen. És un lloc perfecte per acabar un llarg dia. Menjar en un dels molts restaurants acollidors o fer com els "Copenhageners" i asseure's al moll amb una cervesa.

Nyhavn es va anomenar originalment: el Port Nou, el nom es remunta al 1673. Va començar com un port de negocis, prou ocupat, on es van acollir vaixells de tot el món. La vida al port es caracteritzava per el trasiego dels mariners, les tavernes, i les "alegries" i festes que aquests aportaven a l'ambient del barri.


El canal que travessa el popular barri de Nyhavn (Copenhaguen)

A Nyhavn, les cases antigues i "tortes", que anteriorment allotjaven als comerciants, ara estan bellament renovades i la zona està plena de bars i restaurants acollidors.

La casa nº9 de Nyhavn data del 1681 i és la casa més antiga del port. No ha patit cap extensió o remodelació del seu estat original.

En Hans Christian Andersen  nordicgir.blogspot.com/2018/10/hans-christian-andersen-i-linforme-del.html va viure cinc anys al número 20, va ser aquí, on va escriure: "El far", "La princesa del pèsol" i d'altres. Més tard, va viure 16 anys al número 67 i dos anys al número 18. Per tant, es pot dir, que aquest era el "seu" barri.


El pont interior de Nyhavn. Foto: Thomas Hyrup Christensen 


Els Jardins del Frederiksberg


El jardin a Frederiksberg 

A l'entrada principal del Frederiksberg Have (jardí), on el popular rei Frederik VI  ca.wikipedia.org/wiki/Frederic_VI_de_Dinamarca et dóna la benvinguda, no dubtes, que estàs visitant el seu jardí.

La inscripció als peus de l'estàtua diu: "Aquí, es va sentir feliç, enmig de la seva gent fidel", i va ser aquí també on es van construir els canals perquè la gent pogués navegar per ells i saludar-lo.


Canals al parc: Frederiksberg (Copenhagen)

Avui en dia, pots alquilar un dels vaixells d'esbarjo de Svendsen finn-andersen.dk/siten1/boats.htm, i navegar pels jardins a Frederiksberg, durant tot l'estiu, des d'on es pot veure el castell, i obtindre una bona impressió de l'extensa gespa del parc, dels grans arbres de fulla caduca, dels molts ponts petits i del mirador xinès, que data del 1799, i que va ser construït com una casa de te per al rei.


Te, servit, a la casa xinesa del parc Frederiksberg 

El parc de Frederiksberg ha estat el punt d'excursió de Copenhaguen durant centenars d'anys. Molts prenen la cistella d'aliments i combinen l'excursió amb un recorregut pel zoològic situat a l'extrem nord del jardí.


Vista panoràmica del parc: Frederiksberg


Kastrup Søbad (banys de mar)


Els banys de mar a Kastrup, situat a la vora del riu Øresund Sound, ofereixen una vista de l'illa de Saltholm (l'illa de la sal)  es.wikipedia.org/wiki/Saltholm i de Suècia. Aquests banys de mar, són una perla arquitectònica i un lloc veritablement màgic que ofereix bones oportunitats per nedar amb protecció contra el vent.


Les instal·lacions dels banys de mar (perla arquitectònica)

Des del Kastrup Strandpark, el Kastrup Søbad s'estén cap al mar. Els banys són una construcció circular de fusta que, com una escultura, apareix a la superfície de l'aigua, i es pot experimentar des de terra, així com des del mar i l'aire.

La instal·lació total consisteix en la instal·lació del bany circular a l'aigua, una nova platja, i un edifici de servei circular associat amb vàters i vestuari per a discapacitats.

Un pont de 100 metres de llarg porta als visitants a la planta de bany circular, que en un recorregut circular s'eleva gradualment sobre el mar i acaba amb un punt de projecció a cinc metres d'alçada. La paret exterior de la pantalla, que protegeix als banyistes del vent, es troba en el punt més baix de 1.5 metres d'altura i en el punt més alt de 8 metres d'altura.


Les instal.lacions per als banyistes a la Strandpark (la platja del parc)

Les instal·lacions inclouen vestidors amb dutxes i taquilles. Per a aquells interessats a donar el pas, hi ha 3, així com taules de busseig de 5 metres a la plataforma. El mar és molt suau i es recomana a les famílies amb nens que nedin en les aigües poc profundes de la platja.

A la nit, els focus incrustats a la coberta de fusta creen un bell efecte d'il·luminació indirecta en els banys de mar.


Christiania


Christiania. El barri més "independent" de Copenhaguen 

Christiania, el famós barri de Copenhaguen, és un santuari hippie al mig de la ciutat i, sens dubte, una de les atraccions turístiques més grans de Dinamarca.

L'àrea controvertida, és estimada per molts, però ha estat el punt focal del ferotge debat a causa de les relacions liberals dels residents amb el cànnabis i una sèrie de desafortunats episodis violents en l'àrea.

La història de Christiania es remunta a 1971, quan un grup de gent van obrir un orifici (fer un forat) a la tanca del Bådsmandsstræde Barracks en.wikipedia.org/wiki/Old_Artillery_Barracks,_Christianshavn. I, aviat, el santuari es va donar a conèixer a nivell internacional. 


Un grup de joves enderrocant la tanca de l'antic edifici de l'artilleria, el començament de la llegenda: Christiania, 1971  

Avui en dia, molts dels habitants originals encara viuen al poble controlat col·lectivament, i l'àrea també té un inconfusible aura dels 70. Hi ha al voltant de 1000 persones vivint a Christiania, i cada any el santuari és visitat per prop de mig milió de visitants.


La casa del Teatre Royal de Copenhaguen (Skuespilhuset)


La casa-teatre, (skuespilhuset.dk). Foto: David Borland

El local d'assaig del teatre real danès kglteater.dk o, la denominada casa dels actors a Copenhaguen (skuespilhuset) és l'escenari principal del país per l'actuació. Una casa-teatre que s'adapta al nivell més alt des de l'interior cap a l'exterior. La casa-teatre conté tres escenaris: l'escenari gran, l'escenari del port i l'escenari petit, que en conjunt tenen espai per a uns 1.000 convidats.

Si no teniu una entrada per a gaudir d'una representació, podeu caminar dins el vestíbul i gaudir de la vida diària de la casa, ja sigui al matí amb el servei de cafeteria i la venda de butlletes o d'hora a la tarda, abans que s'obrin les portes de les diferents representacions.


La Sireneta de Copenhaguen, dins del recorregut de la Langelinie.
 Foto: Morten_ polfoto 

També es pot gaudir d'un passeig nocturn, per el camí cobert de roures, que uneix des de la casa-teatre, el barri de Nyhavn amb la zona portuaria Langelinie en.wikipedia.org/wiki/Langelinie, en una ruta panoràmica a través de l'aigua.


Bo per al paladar; el Ofèlia restaurant


La terrassa del Ofelia kglteater.dk/brug-teatret/spis-og-drik/Restaurant-Ofelia
Foto: David Borland

La cafeteria i el restaurant Ofèlia (Ofelia), situats a la casa-teatre del Teatre Royal de Copenhaguen, són oberts a tothom: per als habitants de la ciutat i per als turistes, visitants del teatre i transeünts, ja sigui per a la lectura de diaris sobre una tassa de cafè o a la cafeteria per a gaudir-ne d'una experiència gastronòmica.

Cada dia, quan els déus meteorològics ho permeten, la barra de còctels a l'aire lliure és oberta de 10 a 18 i, quan hi ha actuacions a la casa, és oberta durant els descansos de 18 a 23.

Amb una de les millors ubicacions de Copenhaguen, directament per sobre de l’aigua, se serveixen còctels de la casa, cervesa seca i molt més...


kglteater.dk/shows


Islands brygge sommer. Foto: Martin Heiberg 
nordicgir.blogspot.com/2018/07/art-i-museus-per-visitar-durant-lestiu.htmlCap comentari:

Publica un comentari