dimecres, 7 de març de 2018

Hyggelig i plans de cap de setmana

2 de març 2018. Hyggelig i plans de cap de setmana


Avui he tingut guàrdia de matí i, havien quedat fa temps, el club de "noies", d'una certa edat, actives i curioses dels dijous, de fer un soparet amb els marits; de tant en tant, els incloem en els nostres plans de cap de setmana (passejades pel bosc, sopars, viatges de cap de setmana o d'altres). Tots en grup, funcionem prou bé i també hi ha que dir-ho, els nostres marits aporten quelcom extra a les trobades. He decidit fer una petita migdiada quan he arribat a casa i, aproximadament, a les sis de la vesprada he agafat el cotxe (el meu marit te la grip i, no ha pogut unir-se al grup) i, he anat a casa de la Connie per trobar-me amb els altres. Una vegada allí hem sopat risotto, per cert molt bo!, bacallà (torsk, en danés) i ensalada verda.

Ha sigut una vetllada molt hyggelig i molt enriquidora. Hyggelig o Hyggeligt, at hygge, https://ca.wikipedia.org/wiki/Hygge, un concepte danès molt utilitzat últimament i que descriu moments i situacions acollidores, viscudes tan amb els amics o família, com amb la pròpia companyia (amb tu mateix!). Hygge es quelcom similar a la paraula anglesa «cozy»!

Als postres, hem acordat, que tenim que celebrar, enguany, el San Joan (Sankt Hans, https://www.kristendom.dk/sankt-hans), tots junts, a una petita illa al mig del Limfjorden https://www.enjoy-limfjorden.dk/limfjorden/fjord. Els danesos celebren amb foc, com nosaltres, la nit de San Joan, se reuneixen les distintes comunitats i desprès de la foguera mengen tots junts, els veïns de cada localitat solen fer un sopar local enmig la natura i les autoritats, normalment el alcalde, fan un petit discurs donant les gràcies a tots i parlant de la vella tradició. Per tant, ja us contaré i també prendre alguna que altra foto per a immortalitzar l'experiència.

Billedresultat for sankt hans aften 2018
Sankt Hans

Pel demès, la vetllada ha sigut molt amena, amb bona conversa, de vegades amb tints filosòfics i, fins i tot, tecnològics: hem debatut sobre els avenços tecnològics vertiginosos que ocorren aquests dies, el marit de la Connie (Biòleg) ha deixat caure, com si res, la possibilitat que un dia les màquines ens eliminen perquè ja no hi serem necessaris... Desprès del risotto un postre molt danès que hi havia preparat la Connie, https://www.spisbedre.dk, una mena de pastís de poma danès, servit en diferents tipus de recipients. Tot banyat amb una mica de whisky escocés i acompanyat d'un bon café. 

Billedresultat for gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage

Al voltant de la una de la matinada, ens hem dit, a reveure (på gensyn!) Llavors, he travessat tota la ciutat amb el cotxet, amb la neu i el gel, fins arribar a casa meva just a l'altra banda de la ciutat, a uns 25 minuts. Els cotxes a Dinamarca, utilitzen rodes d'hivern, instal·lades des d'Octubre, se canvien dos vegades a l'any, estiu i hivern i, si no tens prou lloc a casa teva les deixes a un hotel de rodes, on pagues unes 1.000 corones daneses (uns 150 euros) a l'any, que inclou el recanvi! Això del hotel de rodes, me va «xocar» bastant! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada